Biskut nie crunchy. Dah habis ikhtiar nak guna acuan apa sebenarnya. Jadi, hentam sajalah dan untuk tidak mencacat cela kan rupa paras biskut tu, saya tempek sebiji coklat cip di atasnya.
.
BISKUT OREN
.
Bahan-bahan :-
250 gm mentega
240 gm gula halus
240 gm tepung gandum
240 gm tepung jagung
1 sdt pati oren/emulco
1 sdt parutan kulit oren
.
Cara-cara :-
1. Pukul mentega dan gula.
2. Masukkan parutan kulit oren dan pati oren.
3. Masukkan tepung-tepung yang telah di ayak dan adun sebati.
4. Rehatkan doh di dalam peti sejuk sebentar.
5. Keluarkan dan canai doh kemudian terap dengan acuan.
6. Susun di dalam loyang dan bakar pada suhu 170'C atau sehingga keemasan/masak.
7. Sejukkan dan boleh disimpan.
No comments:
Post a Comment