Followers

03 December 2010

Melawat Kalamunda, Australia

Salam kawan-kawan, seperti yang dijanjikan, di bawah ini adalah beberapa gambar yang sempat saya ambil semasa saya berada di ladang milik seorang kawan suami yang bernama Anthony atau kami lebih senang memanggilnya Mr. Tony. Beliau berasal dari Itali tetapi telah lama menetap di Perth bersama keluarga beliau. Ladang yang saya pergi ini adalah milik ibu bapa beliau. Rumah ibu bapa beliau dan adik beradik yang lain amat berdekatan sekali. Masing-masing abang dan kakak Mr. Tony mempunyai ladang masing-masing yang saya tak pasti berapa keluasannya. Insya allah jika diizinkan Allah, saya ingin pula melawat ke ladang beliau yg terletak di Gingin, WA. Agak jauh dari bandar dan mengambil masa berjam-jam untuk sampai ke sana. Sebab itu lah suami saya hanya membawa kami ke ladang ini sahaja kerana lebih dekat dgn bandar lebih kurang 30 minit sahaja dan kalau agak jauh pula [Gingin] bimbang kami letih dan hilang mood untuk berjalan-jalan sekitar ladang nanti. Tetapi kalau dah melihat sendiri keluasan ladang ini, bagi saya akan hilang segala penat mengantuk di dalam kereta. Sanggup kot rasanya duduk berjam-jam dalam kereta kalau itu dapat puaskan hati kami dengan pemandangan ladang yg luas. Hmmm..
























Tertunailah hasrat saya untuk melihat sendiri pokok buah-buahan seperti lemon, buah ceri, aprikot, pir dan macam-macam lagi. Dan yang paling syok dapat makan fresh lagik siap petik terus dari pokok. Kalau musim sejuk, dapatlah saya berpeluang melihat tanaman stoberi. Tapi sekarang musim panas memang tak ada rezeki la. Ini pun sebenarnya ada beberapa pokok yang belum masak sepenuhnya dijangkakan bulan Januari nanti baru masak dan sedia untuk dipetik.

3 comments:

  1. Salam cip..cam dlm food lover guide kat afc tu pulak..bestnya :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

YOURS SINCERELY