NASI BERIANI
DAGING NANA TANJUNG CHEF KAMARUL
DAGING NANA TANJUNG CHEF KAMARUL
DALCA TULANG
PAJERI BOMBAY/NENAS TUMIS AIR
Hilang segala penat di dapur kalau apa yang dihidangkan terus masuk ke mulut tak byk cakap! Terima kasih buat Kak Liza sebab saya cuba resepi Pajeri Bombay nya itu. Pertama kali saya masak pajeri bombay sebegitu. Sebelum ni tak biasa sebab lebih kepada acar buah atau jelatah sahaja kalau digandingkan dengan Nasi Beriani.
Untuk Daging Nana Tanjung tu bagi saya ada la macam kat kedai mamak. Cuma kurang pedas sahaja. Lainkali saya akan tambah cili lagi. Lagi satu, yang saya cukup puas hati sangat ialah sotong. Geram teramat sangat sebab tengok perut dia penuh dengan telur. Memang yang kuidamkan. Tak lepas peluang lah semalam. Alhamdulillah semuanya selesai. Harini bolehlah rehat sikit. Hehehe..
hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....
ReplyDelete